Přihlásit

Po podzimních zkouškách čekají psy ještě další tři (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kanice
Šest psů se svými majiteli se postavilo na start podzimních zkoušek velkých a malých loveckých plemen, které se v neděli 7. října uskutečnily v Kanicích. Pořadatelé přihlášené psy rozdělili do dvou skupin. "Ve skupině malých plemen skládali zkoušky dva psi, ve skupině velkých plemen čtyři psi," informoval jednatel Okresního mysliveckého spolku (OMS) Domažlice Petr Kopf s tím, že podzimní zkoušky musí pes složit, pokud jej majitel chce při lovu používat pro dohledání a přinášení drobné zvěře. "Zkoušky proběhly za mlhavého rána a pozdějšího slunečného poledne k plné spokojenosti všech zúčastněných, úbočská honitba totiž patří mezi honitby dobře zazvěřené," poznamenal Kopf a dodal, že ze dvou malých plemen psů neobstál jeden pes, a mezi velkými plemeny obstáli všichni čtyři psi. Po sečtení výsledků skončily podzimní zkoušky nejlépe právě pro jednatele domažlického OMS. První místo obsadil Petr Kopf z Milaveč s německým krátkosrstým ohařem Donem od Milavečských mohyl. Druhý skončil Josef Valečka s velkým münsterlandským ohařem Jasem od Staré vsi a třetí místo patřilo Lenkce Fialové s velkým münsterlandským ohařem Cherou ze Selmického revíru. Vůdce loveckých psů čekají v letošním roce na našem okrese ještě tři zkoušky. Ve velkém proběhnou v pátek 26. a v sobotu 27. října honičské zkoušky, v neděli 28. října barvářské zkoušky honičů a v sobotu 3. listopadu pak letošní poslední zkoušky loveckých psů, předběžné zkoušky barvářů.

Foto - V Kanicích se konaly podzimní zkoušky malých a velkých loveckých plemen. Zkoušky se vydařily, podle pořadatelů je úbočská honitba dobře zazvěřená.
Foto archiv Petra Kopfa

ZDEŇKA LOCHMANOVÁ

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.