Přihlásit

Myslivci vyzkoušeli školáky z přírody, ti pomohou s krmením (Pelhřimovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pelhřimov
Děti besedovaly s myslivci o přírodě. Předseda kulturní komise pelhřimovského sdružení Jan Štola je zábavnou hádankovou formou poučil zejména o vhodném chování v přírodě. "Nerámusit, neničit, neznečišťovat," zestručnil Štola hlavní zásady.
Ten také vyzkoušel školáky ze ZŠ Na Pražské ze znalosti zvířat. Na srnku či divoké prase se hlásili všichni. Lišku už si leckdo spletl se žlutou houbou, a čím se také živí dnes vzácná koroptev, to už nevěděl nikdo.
"Mandelinkou bramborovou. Tím byla koroptev užitečná polím, dokud zemědělci nevymysleli postřik, který téměř vyhubil i ji," vysvětloval myslivec.
Předseda okresního sdružení František Dohnal krátce pohovořil o myslivecké minulosti i současnosti. "Lov je pro nás pouhou třešinkou," upozornil na převahu povinností.
Třeťáci a čtvrťáci ze ZŠ Na Pražské se nevypravili na besídku jen tak. Jejich cesta do mysliveckého domu spadá do celoročního školního projektu s názvem Abychom si v životě věděli rady.
"Děti by měly vědět o tom, jak se příroda chystá na zimu, i jak mohou zvířatům prospět," mínila učitelka Blanka Skotáková.
Nezůstalo pouze u besídky. "Žáci vyráběli za pomoci rodičů ptačí krmítka. Ta nejhezčí pověsíme na školní zahradu. Každoročně sbíráme žaludy, které se zrovna chystáme odevzdat myslivcům," doplnila vedoucí projektového vyučování Pavlína Drábková.

MICHAL VÍTŮ

Foto - JÁ TO VÍM. Děti se při otázkové čtvrthodince myslivecké besedy hlásily jako o život. O přírodě toho pořád vědí dost.
Foto - Deník/Michal Vítů

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.