Přihlásit

Svatohubertské slavnosti začínají (Týden u nás)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Křtiny
Od pátku do neděle se ve Školním lesním podniku Masarykův les Křtiny Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity konají svatohubertské slavnosti. Jedná se o společenskou a mysliveckou akci, každoročně pořádanou na vrcholu lovecké sezóny.
V rámci těchto slavností jsou pod patronací rektora MZLU v Brně pro domácí i zahraniční myslivce organizovány společné lovecké akce. V pátek 2. 11. 2007 je to naháňka na divočáky, v sobotu 3. 11. 2007 pak reprezentační hon na bažanty. Nedílnou součástí je i tradiční poslední leč, pořádaná po sobotním honu ve křtinském zámku pro všechny zúčastněné lovecké hosty. Ti budou letos nejen z Česka, ale také ze Slovenska, Rakouska, Itálie, Polska a Španělska.
Na závěr svatohubertských slavností se v neděli 4. listopadu 2007 v 10.30 hodin uskuteční v barokním chrámu ve Křtinách slavnostní svatohubertská mše, které se pravidelně účastní nejen lovečtí a pozvaní hosté, ale také široká veřejnost. Mše, celebrovaná p. Tomášem Prnkou, bude provedena posluchači Konzervatoře Brno pod vedením Mgr. Aleše Podařila.

(iš)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.