Přihlásit

Do balonků teď dýchají myslivci (Mladá fronta Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jižní Morava
Nepijí myslivci před a během honů alkohol a mají v pořádku zbraně i zbrojní průkazy?
 Policisté je v kraji už několikrát zkontrolovali, zatím však na žádného hříšníka nenarazili. Upozorňují však, že hlídat je budou i nadále. A zamíří i do okresů, kde s kontrolami ještě nezačali a teprve se na myslivce chystají.
Například na Hodonínsku už vyrazilo do terénu šestnáct specialistů a zkontrolovali myslivce z třinácti sdružení.
 "Dechovými zkouškami již prošlo šedesát sedm myslivců. Alkohol však u žádného nezjistili," uvedla mluvčí hodonínské policie Dana Prajková. V pořádku měli podle ní i zbrojní průkazy, lovecké lístky, pojištění a další doklady, které si musí před honem obstarat.
Zatímco na Vyškovsku policisté na hony poprvé vyrazí až o víkendu, například v okolí Brna už "proklepli" sedmdesát lovců. "Všechno bylo v pořádku, v kontrolách se však bude pokračovat," řekl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental. V případě, že policisté nějaký prohřešek objeví, například že myslivci porušili zákon o zbraních a střelivu, mohou jim dát pokutu a eventuálně i zadržet zbraň.

Regionální mutace Mladá fronta Dnes - jižní Morava

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.