Přihlásit

Zábřeh oslaví svatého Huberta (Moravský sever - týdeník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zábřeh
Troubení loveckých fanfár před chrámem svatého Bartoloměje zahájí v sobotu 17. listopadu v půl deváté ráno už druhé Svatohubertské slavnosti v Zábřehu. Hlavním pořadatelem je Řád svatého Huberta, který má sídlo na Kuksu. Několik řádových bratrů v jejich nepřehlédnutelných zelených uniformách a kloboucích mohou lidé vidět na začátku slavnosti v průvodu od muzea i v kostele, kde začne v devět hodin Svatohubertská mše provázená lesními rohy. "Účast přislíbil i velmistr Jan František Votava," řekl člen řádu Pavel Bartoš.
Po mši pokračují slavnosti bohatým programem v Katolickém domě, kde je připravena výstava paroží i fotografií, ukázky vábení jelenů, ochutnávka vín z oblasti Břeclavska a myslivecká kuchyně v provedení myslivců z Brníčka. Součástí slavností je také výstava malíře Václava Nasvětila, který je rytířem Řádu svatého Huberta a věnuje se především malbě volné krajiny, loveckých zátiší a výjevů ze života zvěře. Výstava začíná v pátek 16. listopadu v 18 hodin v zábřežském muzeu.

(ris)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.