Přihlásit

Úspěšný hon byl dárkem k narozeninám (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mžany
Třicet bažantů a dvacet divokých kachen ulovili místní nimrodi při sobotním čtvrtém letošním honu.
Podle hospodáře mžanských myslivců Břetislava Hnízdila a předsedy Jiřího Valeny mají letos na svém kontě už 128 kachen, 58 bažantů, ale také devět lišek.
Sobotní hon měl slavnostní punc. Pětasedmdesáté narozeniny si v předstihu připomněl Miloslav Frýda. Stejné jubileum nedávno oslavil také Josef Kozák. Oba se myslivosti věnují sedmapadesát let, kdysi spolu začínali. "Narozeniny budu mít až 13. prosince, ale hon byl příležitost to s kamarády oslavit. Myslivost je pro nás hlavně láskou k přírodě a velkou zálibou. Je to nejlepší odpočinek, práce i zábava," řekl Miloslav Frýda.
Stejný názor má i Josef Kozák, který byl patnáct let předsedou zdejších nimrodů. "Hony jsou jen třešničkou na dortu, nejdůležitější je vztah k přírodě a především péče o zvěř. Ty jsou důstojným posláním myslivců," svěřil se Josef Kozák.
Zelenou kamizolu ve Mžanech obléká i jeho vnuk. Oběma oslavencům se při honu dařilo, každý ulovil dvě kachny a tři bažanty. Králem se však stal hospodář sdružení Břetislav Hnízdil, který střelil pět kachen a dva bažanty.

Foto - DVA JUBILANTI. Při sobotním honu ve Mžanech si 75. narozeniny připomněli Josef Kozák (vlevo) a Miloslav Frýda.
Foto - Evžen Pajskr

JIŘÍ KOŠŤÁK

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.