Přihlásit

Zbytky zvířecích těl vyděsily lidi (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Plzeň
Děsivý nález vylekal obyvatele Lesní ulice v Plzni na Doubravce: u kontejnerů na odpad našli tašku s krvavými zbytky zvířecích těl. "Všichni sousedé se polekali. Vypadalo to děsivě. Ještě že je zima a obsah tašky zatím moc nezapáchal," líčí svůj nepříjemný zážitek Jana Růžičková.
 "Obyvatelé okolních domů přivolali na pomoc městské strážníky. Ti zbytky, zřejmě z muflona a kance, odvezli odchytovým vozem do speciální laboratoře. Tam je otestují, zda nemohly obyvatele ohrozit nějakou nemocí, a pak se zlikvidují v kafilérii," říká Jana Pužmanová, mluvčí plzeňské městské policie.
"Opatrnost je na místě, pokud neznáme původ nálezu. Taška měla správně skončit v kafilérii nebo v nejbližším kontejneru. Nesmí zůstat ležet vedle. Potom hrozí, že to třeba po okolí roznosí kočky a problém je na světě," říká Josef Duben ze Státní veterinární správy.
 "Tak by se určitě myslivec nezachoval. Myslím, že na Doubravce mohl mufloní a kančí zbytky odložit možná pytlák. Pravděpodobnější ale je, že někdo vyhrál zvířata v tombole," míní Karel Grulich, předseda Okresního mysliveckého spolku Plzeň-jih.

***

* Kde hledat pomoc při nálezu mrtvých zvířat Městská policie Plzeň: číslo 156 nebo přímo služebna MP Bory, telefon 377 377 604, kde slouží speciálně vyškolení strážníci

Regionální mutace Mladá fronta DNES - Plzeňský kraj

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.