Přihlásit

Král pytláků kladl policistům pádné otázky (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Brno
Dostat se na kobylku Josefu Konečnému z Ořechova, u něhož policie loni našla 1359 kusů různých paroží skoro za deset milionů, nebude jen tak. Jednačtyřicetiletý muž čelí obvinění z několika trestných činů. Včera Okresní soud Brno-venkov projednával podezření z ublížení na zdraví.
 Obžaloba viní Konečného, že v říjnu roku 2005 v záchvatu žárlivosti střílel na dům, kde byla jeho manželka, a pak znovu u silnice v Syrovicích. Zranil přitom řidiče náhodně projíždějícího auta.
 Obžalovaný se také včera aktivně hájil. Snažil se ukázat, že tři svědkové z řad policie, kteří ohledávali místo činu, ničemu nerozumí a nejméně ze všeho zbraním.
 "Sedím ve vazbě tři roky za křivé obvinění. Já měl tehdy 2,7 promile v krvi a vůbec nevím, jak jsem se do Syrovic dostal. A dnes jsme se zase k ničemu nedopracovali," zlobil se obžalovaný. "Správně," podpořil ho v soudní síni jeho otec, který proces pravidelně sleduje.
 Konečný, který se vyzná ve zbraních jako málokdo, kladl přítomným kvalifikované dotazy. Nakonec trval na tom, aby byli přizváni další svědkové, například znalec z oboru balistiky.
 Předseda senátu Antonín Krátký líčení odročil na konec ledna. Obžalovanému hrozí osm let vězení.
 Konečný byl postrachem ořechovských lesů, jeho pytláctví se bude projednávat v novém procesu.

Regionální mutace Mladá fronta DNES - jižní Morava

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.