Přihlásit

Lovu zdar znělo Sulislaví (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sulislav
Pětasedmdesát myslivců a honců z Čech, Rakouska, Švýcarska a Finska si dalo v pátek dostaveníčko v honitbě v Sulislavi. Konal se tam totiž pátý ročník naháňky.
"Dnes lovíme černou zvěř a jelena siku," informoval Deník Vladimír Souček, ředitel Městských lesů Stříbro, v jehož režii se honitba v Sulislavi nachází. "Mezinárodní účast je už u nás tradiční. Myslivci ze zahraničí se k nám vždy rádi vracejí," dodal.
Ředitelova slova ostatně potvrdil také Sammuel Gantner ze švýcarského St. Galennu. "Já sem jezdím každý rok. Vše je perfektně zorganizováno a rád vždy s sebou vezmu své přátelé," sloužil organizátorům pomyslnou poklonu švýcarský člen Hubertova cechu.
Do Sulislavi dorazili také místostarosta Třeboně Zdeněk Mráz a ředitel třeboňských městských lesů Daniel Dvořák. "My jsme se přijeli podívat do Stříbra, se kterým máme velice přátelské vztahy. Jak Třeboň, tak Stříbro jsou členy Svazu měst a obcí. Navíc, já i starosta Miroslav Nenutil jsme členy jeho rady," uvedl Zdeněk Mráz. "A při této příležitosti si nenecháme ujít ani naháňku," doplnil třeboňského místostarostu Daniel Dvořák, pro nějž je myslivost koníčkem. "K mé profesi to ale tak nějak patří," dodal s úsměvem.
Co bude s ulovenou zvěří? Ta poputuje do výkupu společnosti Interlov. "Přednost odkupu zvěřiny ale budou mít lovci," připomněl Souček.
Slavnostní ukončení akce se bude konat dnes v prostorách stříbrského minoritského kláštera.
Účastníky naháňky přivítal i starosta Stříbra Miroslav Nenutil. "Přeji vám, aby se akce vydařila. A se všemi se zítra rád uvidím v minoritských zahradách," oslovil hosty.

MILOŠ NĚMEC

Foto - Honitba v Sulislavi patřila v pátek myslivcům a honcům z Čech, Rakouska, Švýcarska a Finska. Na pátý ročník naháňky černé zvěře a jelena siky se jich sjelo pětasedmdesát.
Foto - Deník/Miloš Němec

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.