Přihlásit

Barvu pustila šestice divočáků (Opavský a hlučínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Starý Jičín-Janovice
Nadšením lovců i honců skončil v sobotu druhý společný hon na zajíce a divoká prasata, který uspořádalo Myslivecké sdružení Janovice okresu Nový Jičín v části lokality Petřkovská hůra. "Ulovili jsme sedm zajíců a šest prasat. Z toho byla tři selata a tři loňčáci," prozradil jeden z lovců Jan Kyselý. "Provedli jsme odlov tak, jak nám praví litera zákona," poznamenal s tím, že až po kontrole veterináře bude jisté, co se s odlovenými divočáky stane.
"Když nám řekne, že to má svalovce, tak to všechno skončí v Mankovicích v kafilerce. A když to bude v pořádku, tak si maso rozdělíme podle stanov," poznamenal.
Zatím, co v předcházejících letech zastřelili myslivci z janovického sdružení při honu jen pár zajíců a divočáků, letošní lov považují za rekordní. "Počet zajíců nás mile překvapil, a prasata taky. Počítali jsme jedno, dvě, ale šest? To ani náhodou," prohlásil další z účastníků lovu.

(plk)

Foto - NEČEKANÝ ÚLOVEK. Šestici divokých prasat ulovili v sobotu lovci z Mysliveckého sdružení Janovice. Z tak velkého počtu divočáků byli překvapeni, v předcházejících letech totiž prý neskolili nikdy víc, než dva až tři kusy.
Foto - Deník/Pavel Karban

Vyšlo také v: Bruntálský a krnovský deník, Frýdecko-Místecký a třinecký deník, Havířovský deník, Karvinský deník, Moravskoslezský deník, Novojičínský deník

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.