Přihlásit

Myslivec si šel pro zbraň zase opilý (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Brno
Uvěřit vlastním očím včera nemohli policisté z Brna-venkov, když za nimi dorazil devětatřicetiletý muž z Brna. Přišel si vyzvednout svou zbraň, kterou mu policie zabavila v sobotu na honu u Tvarožné. O pušku dočasně přišel kvůli tomu, že s ní chodil posilněný alkoholem. S alkoholem v krvi ale dorazil i včera na služebnu.
 "Muž v sobotu v devět hodin ráno nadýchal 0,27 promile alkoholu. Na místě jsme mu proto zadrželi zbraň i průkaz a dostal nejvyšší možnou pokutu, tisíc korun," popsal mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental. "A alkohol z dechu mu byl cítit i v době, kdy si pušku přišel v pondělí těsně před devátou ráno vyzvednout na inspektorát pro zbraně," dodal Mergental.
 Policisté proto namísto po zbrani, kterou by myslivci vrátili, sáhli opět po měřicím přístroji. "Na kalibrovaném přístroji se objevila hodnota 0,40 promile. Vzhledem k tomu, že člověk pod vlivem alkoholu nebo drog zbraň nosit nesmí, jsme mu ji nevydali," vysvětlil mluvčí.
 Devětatřicetiletý muž včera zaplatil sobotní pokutu a odešel s prázdnou. Puška zůstala v policejním skladu. Bohatší jsou naopak policejní statistiky. S podobným přístupem se muži v uniformě na Brněnsku ještě nesetkali.

Regionální mutace Mladá fronta DNES - jižní Morava

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.