Přihlásit

Na Žďársku se toulá nebezpečná puma (Blesk)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

KADOV/SPĚLKOV (čad)
Pravděpodobně puma americká se toulá ve Žďárských vrších v okolí Kadova a Spělkova. Zvíře ve volné přírodě už spatřilo několik lidí. Šelma nejspíš uprchla ze soukromého chovu.

"Poprvé jsme se o ní dozvěděli už mezi vánočními svátky," řekl jednatel žďárských nimrodů Oldřich Sedlář. "Myslíme si, že ji někdo vypustil do volné přírody v oblasti Devíti skal," podotkl. Myslivci zatím nevědí o žádné zvěři, kterou by šelma strhla. "Někdo si pumu opatřil jako kotě na hraní a teď mu přerostla přes hlavu. V dospělosti jsou tyto šelmy agresivní a nebezpečné, protože jim chybí respekt z člověka," upozornil zoolog Aleš Toman. "Ve Spělkově prý šla puma za paní s holčičkou a když se obě proti ní obrátily, utekla," dodal nimrod Sedlář. "Zatím není šance ji nahánět. Pohybuje se po velkém teritoriu," uvedl mluvčí žďárských policistů Václav Kučera.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.