Přihlásit

Myslivec měl v krvi promile alkoholu (Svitavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Svitavy
Myslivec nesmí sáhnout po placatce na zahřátí před honem, ani po něm. Dokud zbraň řádně nezajistí, nemá v hospodě co dělat. Na to zřejmě zapomněl nimrod ze Svitav Lačnova, kterého policisté nachytali pěkně opilého.
Sezona honů skončila. Při namátkových kontrolách policisté zaznamenali pouze jediný případ myslivce pod vlivem alkoholu. "V pozdních odpoledních hodinách jsme naměřili muži z Lačnova jedno promile alkoholu v krvi. Střelci se právě rozcházeli z poslední leče," sdělila vrchní inspektorka svitavské policie Anna Štegnerová. Hříšníka čeká přestupková komise. Ve svitavském okrese myslivci nepamatují, že by se nimrodi někdy během honu postřelili. "Před lety se stalo, že syn přestřelil otci nohu v litomyšlských lesích při pohybu v houštinách," vzpomíná na smutnou událost Jaroslav Král z mysliveckého sdružení Trojice v Karli.
Policisté kontrolují u myslivců lovecké lístky, zbrojní průkazy, zbraň a namátkou nechávají nimrody dýchat, jestli nepožili před honem alkohol.
V sezoně vyjeli policisté z Inspektorátu pro zbraně, střelivo, výbušniny a drogy mimo jiné do Dolního Újezdu, Lubné, Budislavi, Morašic, Jarošova nebo Budislavi. Skontrolovali desítky myslivců. Hříšníka ale nikdy žádného nenašli. Až ve Svitavách.

Foto - PŘED HONEM SE NEPIJE. Policisté kontrolují myslivcům namátkově zbraně a nechávají je dýchnout.
Ilustrační Foto - Policie ČR Svitavy

IVETA NÁDVORNÍKOVÁ

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.