Přihlásit

Na někdejší výsypce skolili při honu jednadvacet selat a lončáků (Teplický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chotějovice
Slavnou "poslední lečí" v restauraci U Lva v Chotějovicích skončila naháňka černé zvěře v honitbě Severočeských dolů Bílina, v oblasti bývalé obce Radovesice. Území je poddolované, v soukromém vlastnictví, opatřené zákazem vstupu, který bohužel respektují všichni, s výjimkou majitelů terénních motorek a čtyřkolek. Revír sahá až ke Kostomlatům a při jednom z posledních honů v letošní lovecké sezoně ho se svými psy okupovalo 98 myslivců a hostů ze 7 mysliveckých sdružení Ústeckého kraje. Ti všichni přijali pozvání Mysliveckého sdružení Diana Radovesice. Rozsáhlé území někdejší výsypky z větší části není rekultivované a ve zdejších rákosinách, travinách a náletových dřevinách mají divoká zvířata relativní klid.
"Ulovilo se 21 kusů selat a lončáků a hon proběhl k naprosté spokojenosti všech zúčastněných," potvrdil předseda pořádajícího sdružení Diana Vladimír Cholenský.

Foto - ZAHÁJENÍ HONU. Slavnostním halali otevřel hon v Bílině před nastoupenými myslivci Zbyněk Hnilica.

Foto - Deník: Zdeněk Traxler 
EVA STIEBEROVÁ

[V L T A V A+P N P R E S S+L A B E]

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.