Přihlásit

U Colloredů skončila sezona lovů. Zastřílel si i Josef Váňa (Rychnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Opočno
Čtyři dopolední a tři odpolední leče včera čekaly na účastníky lovu drobné zvěře v bažantnici Kristiny Colloredo-Mansfeldové v Mochově. Pozvání přijal i fenomén dostihových drah Josef Váňa.
"Dnes jsme se sešli na posledním honu sezony, který jsme připravili pro personál a pozvané hosty, jako poděkování za jejich celoroční práci," komentoval včerejší akci správce colloredovských lesů Milan Vondřejc. Jak doplnil, letošní lovná sezona byla úspěšná. "Zvěř byla výborná, létavá a vyspělá. Spokojená byla i majitelka Kristina Colloredo-Mansfeldová, která je dlouhodobě mimo republiku," prozradil Vondřejc.
Mezi přítomnými myslivci se v zeleném stejnokroji objevil i několikanásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa. Doprovázel ho kamarád Jiří Hovad z Čánky, který se věnuje i chovu koní. "Nejsem zde poprvé, ale asi potřetí nebo počtvrté. Jsem rád, že jsem na chvíli vypadl z toho každodenního spěchu," reagoval na dotaz slavný žokej, který má jako kluk z vesnice vztah k lesu.
"Využil jsem nabídky kamaráda a na lov jsem si zapůjčil tuto odlehčenou brokovnici," svěřil se Josef Váňa a svou dovednost potvrdil hned několika sestřelenými bažanty.

DALŠÍ INFO: www.rychnovsky.denik.cz/hon

Foto - TO JE TA SPRÁVNÁ BROKOVNICE. Josefu Váňovi (vlevo) padla na honu do ruky ultra lehká Beretta. "Ta je akorát pro tebe," radil mu kamarád Jiří Hovad z Čánky (vpravo).
Foto - Deník/Miloslav Dostálek

MILOSLAV DOSTÁLEK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.