Přihlásit

Krvavý masakr! (Šíp)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moskva
Perverzní! Jedině to lze říci o nové zábavě zbohatlíků. Na Sibiř jezdí lovit černé medvědy dokonce v době jejich zimního spánku. Krvavý výlet přijde zhruba na 23 tisíc eur (598 tisíc korun).
Čtyři dny s plnou penzí a garantovaným úlovkem slibují cestovní kanceláře. A navíc, za příplatek 1200 eur (31 200 korun) se nechá z kůže udělat předložka před postel, za 6000 eur (156 tisíc korun) bude úlovek vycpán. Ačkoliv je lov ohrožených černých medvědů zakázán po celé Evropě, ale i dalších zemích Ruska, na Sibiři to neplatí. Jediným zákonem jsou zde peníze. A ty se sypou. Úděsný je ovšem fakt, že se lovci nezastaví ani před samicemi, které čekají mláďata! Navíc jsou zvířata během zimního spánku oslabená a lehce napadnutelná. "Plašíme je různým způsobem. Například kopím, ohněm, dělobuchy, střílíme ze svých pušek a podobně," vypráví jeden z lovců. "Tohle je masakr a se sportem či myslivostí to nemá absolutně nic společného," tvrdí ochranář David Garshelis.

Foto - Lovec se svým úlovkem.
Foto - Černý medvěd

VĚRA CIKÁNOVÁ, INT

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.