Přihlásit

Někdo zničil posedy. Myslivci tuší, kdo to udělal (Strakonický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Čejetice/Rozbité a poválené posedy, myslivci na infarkt. Jen několik dnů starý případ úmyslného zničení cizího majetku v Čejeticích. Podle místních je to dílo partičky tří mladých vandalů ve věku od 12 do 14 let. Policie zatím případ nevyšetřuje. Už jen proto, že ji o tom nikdo neinformoval.

"Nic tu zatím nemáme," řekl včera policista ze služebny v Radomyšli. "Potulují se po vsi s kapucami na hlavách. Ale já dobře vím, kteří to jsou. A až je dostanu do ruky, bude zle," reagoval o víkendu myslivec Zdeněk Váca. Také on viděl zničené posedy na vlastní oči. Už někdo upozornil obecní úřad? "Minulou sobotu chytil starosta partičku, která někde skákala po střeše. Pořádně jí vyčinil," řekla včera v jeho nepřítomnosti účetní Marcela Hávová. Nemůže však s určitostí říci, že jde o tu samou skupinku, která zničila posedy. Otázku, zda ví o ničení věcí, dostal starosta Pavel Zach už loni na podzim. "Nevím o tom nic. Ani se ke mně od lidí nic nedoneslo. Takže až se dozvím něco určitého, obrátím se na policii," řekl tehdy.

První případy vandalismu se objevily loni začátkem října. Někdo zničil vývěsní skříň u obecního úřadu a snažil se zlikvidovat plot za sběrným dvorem. Mezi novější výtržnosti patří i znehodnocení zámku dveří úřadu. Obec ho musela nechat vyměnit. Místní lidé míní, že parta má na svědomí i kámen hozený do větracího okénka místní hospody Šrotárna. Mladíka tenkrát jeden z hostů chytil dříve, než stačil zmizet. Nic se nestalo, návštěvník si navíc vysloužil osočení.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.