Přihlásit

Přijďte se nabaštit zvěřiny na Baštu (Jablonecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jablonec n. N.
Je libo jelení gulášek se švestkami, kýta z divočáka v šípkové omáčce nebo snad raději dančí plec dušená s hříbky? Pak neváhejte a navštivte zvěřinové hody, které pro vás uchystali v Hotelu Na Baště na Horním náměstí v Jablonci.
Ode dneška až do 9. března si mohou milovníci dobrého jídla, připraveného z masa lovných zvířat, přijít na své. Od desáté hodiny do deváté večerní čekají na hosty v hotelové restauraci speciality ze srstnaté zvěře. Maso dodává firma Citus z Litoměřic, jež je napojena na myslivecké společnosti, takže v žádném případě nehrozí, že by se zákazníkovi místo kance ocitlo na talíři maso jiného původu.
Zaměstnanci Bašty dbají rovněž na to, aby cenové relace pokrmů udrželi v mezích rozumné normy, a proto třeba nepřipravili jídla z pernaté zvěře, která jsou příliš nákladná a pro běžného hosta drahá. Kdo by dnes mohl zaplatit za půlku koroptve přes třista korun, že? "Lidé se u nás nají již od šedesátiosmi korun," uvedl Jan Maleník, majitel hotelu Na Baště.
Jídelní lístek k této příležitosti nabídne věru bohatou nabídku. Vyberou si zde nejen opravdoví labužníci, ale zkrátka nepřijdou ani ti hosté, kterým divoké maso moc nevoní. "Klasická jídla nebudou samozřejmě chybět," poznamenal Jan Maleník. Nejméně pět zvěřinových specialit obmění každý den, aby bylo k chuti stále něco nového. Škála pokrmů bude také rozdílná přes den a na večer. Zatímco denní složení jídel odpovídá hotové nabídce, večer si hosté vyberou z minutek.
Přípravám se personál kuchyně věnoval pečlivě. V úterý již naložil maso do takzvaného mysliveckého mořidla, což je vývar z veškeré kořenové zeleniny, do kterého se pak ještě dle konkrétních úprav přidávají další ingredience.
Zvěřinové menu platí i pro rozvážená jídla a hosté mohou platit také stravenkami.

(jao)

Foto - Hynek Šebek, šéf kuchař Hotelu Na Baště, má s přípravou zvěřinových specialit bohaté zkušenosti. Na snímku právě připravuje obědy pro návštěvníky restaurace.
Foto - Deník/Jaroslava Očenášová

[V L T A V A+P N P R E S S+L A B E]

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.