Přihlásit

Myslivec střílel v rozporu se zákonnými předpisy (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Janov
Nepříjemný zážitek si odnesl z vycházky se svým psem dvacetiletý mladík z Janova na Svitavsku. Podle jeho výpovědi v podvečer narazil na staršího muže se střelnou zbraní, který mu začal vyhrožovat zastřelením psa. Následně směrem, kde stál se psem na vodítku, vystřelil.
"Policistům se podařilo zjistit, že se může jednat o třiasedmdesátiletého člena jednoho z mysliveckých sdružení na Svitavsku. Poté, co podezřelého předvolali k výslechu, muž připustil, že na daném místě ke střelbě došlo. Ovšem předložil svou verzi celé události. Podle jeho vyjádření se s mladíkem venčícím psa potkal a kvůli pobíhajícímu zvířeti ho napomenul. Z malorážky pak vystřelil údajně proto, aby zbraň vybil," uvedla policejní komisařka Martina Simonová.
Policisté inspektorátu pro zbraně, střelivo, výbušniny a drogy kvalifikovali myslivcovo jednání jako použití zbraně nezákonným způsobem, neboť nevykonával právo myslivosti a zbraň vybil nepředepsaným způsobem. "Za přestupek, který byl postoupen k vyřízení Městskému úřadu ve Svitavách, hrozí muži až patnáctitisícová pokuta," dodala Martina Simonová.

(hd)

Vyšlo také v: Jičínský deník, Krkonošský deník, Náchodský deník, Orlický deník, Pardubický deník, Rychnovský deník, Svitavský deník

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.