Přihlásit

Myslivci na Žatecku uklidili nepořádek z míst, kde krmí bažanty a zajíce (Chomutovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bitozeves/ Desítka členů z mysliveckého sdružení v Bitozevsi na Žatecku uklidila během neděle odpad z okolí bývalé cihelny u Seménkovic. Myslivci tam mají krmné zařízení pro srnčí a drobnou zvěř, zajíce a bažanty. Úklidem pro ni chtěli zlepšit prostředí.

Během úklidu myslivci nasbíraným odpadem zcela zaplnili valník tažený traktorem. „Na místě byl jak komunální odpad, tak i pneumatiky a další části aut. Třeba i karoserie,” sdělil včera Ivan Kolár, hospodář mysliveckého sdružení.

Místo, které myslivci uklidili, leží na území města Postoloprty. Tamní radnice proto s úklidem pomohla tím, že likvidaci sesbíraného odpadu zaplatí.

Myslivci v Bitozevsi mají vytipovaná i další místa ve své honitbě, která by potřebovala uklidit. Jedním z nich je i bývalá skládka mezi Seménkovicemi a Vidovlemi. Tam lidé odvážejí odpad i přesto, že to zakazují cedule.

  Myslivecké sdružení Bitozeves se 22 členy hospodaří na 1 745 hektarů rozlehlé honitbě.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.