Přihlásit

Celníci místo kontrol porcovali nalezeného srnce (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Celníci totiž minulý měsíc zřejmě místo kontrolování mýtného raději porcovali srnce, kterého našli nedaleko Horních Věstonic na Břeclavsku sraženého na silnici. Právu to potvrdila policejní mluvčí Jana Šípková.
"Jeden z celníků zřejmě oddělil trofej a část těla z mrtvého srnce. Tyto kusy pak celníci měli naložit do služebního vozu a uschovat v chladicím boxu," řekla policejní mluvčí Šípková.
Zálesácké počínání celníků ale neuniklo pozornosti jednoho ze svědků, který zavolal na linku 158. Podle informací Práva si dokonce celou akci natočil na mobil. Policisté na místě skutečně kromě překvapených celníků našli i srnce s oddělenou hlavou.

(Pokračování ze str. 1) "Na místo dorazila i Inspekce celní správy, jejíž pracovníci posléze vyloučili použití služební střelné zbraně a také podle nich nedošlo ke střetu mýtného vozidla se srncem," řekl mluvčí brněnských celníků Oto Ploch.
Celníci podle něj neuniknou potrestání, protože porušili služební kázeň. Hrozí jim čtvrtinové srážky z platu po dobu tří měsíců, ale i propuštění. "Čekáme na závěry policejního šetření. Pak jejich nadřízený rozhodne o potrestání," dodal.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.