Přihlásit

Obstáli, jsou z nich myslivci (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Poběžovice/
Začínající příznivci Hubertova cechu museli v neděli v poběžovickém hotelu Hubertus před zkušebními komisaři obhájit své znalosti.
"Pro osmnáct adeptů znamenalo datum 30. března 2008 možnost přerodu na myslivce," uvedl jednatel pořádajícího Okresního mysliveckého spolku Domažlice Petr Kopf s tím, že znalosti prokazovali účastníci zkoušek v sedmi mysliveckých oborech. "Byly to tradice a dějiny české myslivosti, předpisy, zoologie zvěře, péče o zvěř, kynologie, lovecké střelectví a lovectví, " vysvětlil Kopf.
Zkoušky úspěšně zvládlo sedmnáct adeptů. "Nejlepšími přitom byli vyhlášeni hned dva z nich, Josef Pešta z Nového Kramolína a Milan Helus z Neuměře," dodal Kopf. Kurz a zkoušky si udělá na okrese za rok kolem dvaceti zájemců. Dříve ale prý byly i dva kurzy ročně po třiceti lidech.

Foto (popis): V poběžovickém hotelu Hubertus se konaly zkoušky myslivců, na snímku jsou zleva pasující František Zikmund, v popředí Josef Pešta a Milan Helus za ním jako pasovaní nejlepší adepti.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.