Přihlásit

Na Žitné se představili psi (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vlastním uspořádáním svodu byla mysliveckou radou pověřena kynologická komise. Této akce se zúčastnila většina členů komise, kteří se podíleli na organizačních věcech, pod vedením Jaroslava Vrby.
Nelze zapomenout ani na výkon Ing. Theodora Pártla, který na zahájení první kynologické akce zatroubil slavnostní fanfáry.
Ing. Sobolík provedl posouzení exteriéru 15 psů plemene ohařů a Iveta Nováková posoudila exteriér 24 psů malých plemen.
Místo pro konání, tj. v objektu bývalé školy, zajistilo Honební společenstvo Hracholusky, Žitná, Obora a Vrbice, které zastupoval pan Turek. Kvalitní a rychlé občerstvení zajistil Sbor dobrovolných hasičů Žitná. Poděkování patří i veterináři MVDr. Hrabákovi, který byl přítomen po celou dobu konání tak, jak to ukládá nový zkušební řád a řád na ochranu zvířat. Celou akci lze hodnotit jako úspěšnou nejen proto, že se chovatelé loveckých plemen psů přesvědčili o exteriérových kvalitách svých pejsků, ale i proto, že se stala společenskou událostí v obci Žitná.

Foto popis: POVEDENÝ SVOD.
Žitná u Netolic o víkendu přivítala přibližně čtyři desítky psů se svými pány. Všichni se předvedli ve skvělé formě.

JUDr. Jan Kandl, jednatel OMS Prachatice

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.