Přihlásit

Řezník ubil psa. Bylo to týrání? (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Policie už má k dispozici pitevní zprávu, z níž vyplývá, že zvíře utrpělo mnoha četné fraktury lebky a následné poškození mozku.
Neprokázala však, jestli bylo před smrtí i týráno.
"Policisté z obvodního oddělení ve Fryštáku stále pokračují ve výslechu dalších lidí. Zatím nerozhodli, zda se muž dopustil trestného činu nebo jen přestupku," uvedla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.
Případ mohou nejvíce ovlivnit právě svědecké výpovědi. Pokud z nich vyplyne, že muž zvíře před smrtí týral, policie ho obviní a bude mu hrozit vězení.
"V průběhu vyšetřování někteří svědci pozměnili své výpovědi, naopak další se přihlásili s novými informacemi," řekla Bartíková.
Zatím je jasné pouze to, že muž psa zabil železnou tyčí. Pak ho stáhnul z kůže a pravděpodobně chtěl sníst. Policii při výslechu řekl, že mu pes roztrhal několik slepic, proto proti němu zakročil.
Třiasedmdesátiletý majitel šestiletého psa Filipa byl po události v šoku. Podle Bartíkové ani nebyl schopen výpovědi.
Policie řeší případy týrání zvířat jen výjimečně. Na Kroměřížsku vyšetřovala před zhruba třemi lety dva muže, kteří pytlačili v Chřibech. V rozporu se zákonem usmrtili srnky brokovou zbraní, zvířata tak umírala v bolestech a delší dobu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.