Přihlásit

Vítěze čeká mistrovství ČR (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Blížejov
Šestadvacet střelců se zúčastnilo Okresního přeboru ve střelbě na automatický trap na dvakrát dvacet pět terčů. Soutěž se konala na střelnici Mysliveckého sdružení Chvojíčko v Blížejově.
"Českomoravská myslivecká jednota pořádá každý rok pět až sedm vrcholných střeleckých soutěží. Tato je letošním startovacím závodem," sdělil ředitel závodu Jaroslav Nádraský s tím, že každý pátek mají střelci možnost tréninku na zdejší střelnici.
Střelba na automatický trap je soutěž, při které stojí střelci na stanovištích, vrhačky jsou pod jejich úrovní a střelci předem neví,kam terč poletí.
"Je to rychlé a musíte mít postřeh. Mezi myslivci jsou výborní střelci a stává se, že nastřílí i plný počet," uvedl Jan Skládal, předseda střelecké komise při OMS Domažlice.
Nejlepší výsledek - 47 zásahů z 50 možných měl po dvou kolech Josef Douda, druhý se 44 zásahy byl Radek Ryneš a jako třetí skončil Petr Soukup, který zasáhl 42 terčů.
"První tři nejlepší střelci jsou nominovaní na celorepublikové závody," dodal ředitel akce.
Každá střelecká soutěž je provázena přísnými bezpečnostními pravidly.
"Při zahájeni jsou všichni střelci předem seznámeni s pravidly, která zajišťují bezpečný průběh závodu. Jedním z nich je i naprostý zákaz požívání alkoholu při závodech. Týká se to bez výjimky i rozhodčích a organizátorů soutěže. Kdykoliv může přijet policie a udělat všem dechovou zkoušku. V případě pozitivního výsledku může střelec přijít o zbrojní průkaz na delší dobu a dostat peněžitou pokutu. Zatím se mi ještě nestalo, že by někdo tento předpis porušil," poznamenal Jan Skládal.
Další důležitou akcí na blížejovské střelnici bude 10. května Velká cena Blížejova. Na 22. června je přichystán veřejný závod ve střelbě a vrcholnou akcí bude 27. září mistrovství České republiky. Všechny závody budou dotovány hodnotnými cenami.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.