Přihlásit

Střílí se myslivci navzájem? (Chrudimský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Klešice/Kočí
Podzimní sezonu honů poznamenala dvě postřelení myslivců. V Kočí byli všichni, kdo ránu do hrudi v místě srdce viděli, přesvědčeni, že došlo k nejhoršímu.
Jiří Ročňák z chrudimského odboru životního prostředí a dlouholetý člen mysliveckého sdružení je přesvědčen, že za oběma případy stojí trestuhodná nedbalost. "V říjnu v Klešicích si při honu na bažanty dal střelec do hlavně jinou patronu. Zbraň se potom roztrhla. To, že došlo pouze ke zranění palce u ruky tohoto muže z Hradce Králové, pokládám za zázrak. Mohl přijít o oko nebo utrpět smrtelné zranění," říká Ročňák.
Sám byl přítomen dalšímu postřelení muže, k němuž došlo loni 8. prosince při vyřazování ulovené zvěře v Kočí. "Když třeskla rána a já jsem viděl díru do hrudi v místě srdce, pomyslel jsem si: to je konec. Naštěstí se nábojnice sklouzla po hrudním koši a ten muž přežil. Opět byla viníkem hrubá nedbalost střelce, který ignoroval odtroubení honu a nevybil si zbraň," dodává Jiří Ročňák.
Podobným událostem chtějí zabránit myslivci v Bylanech. Ti při vyřazení zvěře mají už "flinty" schované ve skříňkách. Mohou si alespoň při tom připít na úspěšnost honu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.