Přihlásit

Myslivci si pojedou pro zlato (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Horšovský Týn
Na zlaté medaile z celostátní přehlídky trofejí sahají myslivci z Domažlicka. Výstava trofejí, která až do neděle probíhá v Horšovském Týně, představuje řadu velmi oceněných kusů.
"Hodně věříme této trofeji muflona, na zlato stačí 205 bodů a tahle byla oceněna na 214 bodů," ukázal jeden z nejlepších exponátů výstavy předseda myslivecké komise Václav Procházka s tím, že celostátní přehlídka trofejí, pořádaná obvykle jednou za pět let, se už příští rok uskuteční v Lysé nad Labem. "Povezeme tam trofeje za poslední čtyři roky a čekáme celou řadu zlatých medailí za muflony, daňky a mám pocit, že máme i zlatého srnce!"
Právě srnčí a jelení zvěře je v českých lesích stále méně. Naopak se daří muflonům, kteří ani nejsou v naší zemi původními zvířaty. "Muflon pochází z Korsiky. V současné době ale nejkvalitnější mufloní zvěř pochází z Čech. Nejlepší světová trofej je z Čech a do desátého místa je z Čech celkem šest trofejí," poznamenal Procházka. Vedle přibližně tisícovky trofejí jsou v sále hotelu Šumava až do neděle k vidění také snímky Petra Langa, známého fotografa přírody, především ptactva, prezentační panely sokolníků, trubačů OMS Domažlice, Holýšovského ornitologického klubu, Městských lesů Domažlice a výtvarné práce místních školáků. "Děti jsou moc šikovné, já sám bych třeba tohle namalovat nezvládl," chválil malé výtvarníky jednatel OMS Domažlice Petr Kopf s tím, že nejlepší vybrané práce pořadatelé výstavy odmění.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.