Přihlásit

Uklidili les, škarpy a meze, aby mohli žít zvířata i lidé (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tato "asanační" brigádnická akce je prováděna každý rok v jarním období s cílem očistit přírodu od nebezpečných odpadků, zkvalitnit tak životní podmínky pro všechny volně žijící druhy zvěře a nabídnout všem návštěvníkům přírody pohled na okolní přírodu bez odpadků.
Myslivecké sdružení provádí výkon práva myslivosti na cca 1750 ha honebních pozemků, které těsně sousedí s městem Nový Bydžov.
Jedná se tedy o příměstskou honitbu, a s tím souvisejí problémy. I přesto, že pro občany je k dispozici sběrný dvůr, někteří neustále vyhazují různý domovní odpad do přilehlých remízů, svodnic, příkopů a na podobná místa.
Výjimkou nebyla ani televize vyhozená v příkopě, pneumatiky, autobaterie a všude přítomné plastové lahve.
Cílem těchto brigádnických akcí Mysliveckého sdružení Nový Bydžov - Vrše, o.s.
je udržet pro všechny poctivé návštěvníky a naše budoucí generace čistou přírodu bez odpadků a zkvalitnit tak životní prostředí pro všechny volně žijící druhy zvěře.
Naše myslivecké sdružení vynakládá nemalé finanční prostředky k zabezpečení návratu některých druhů zvěře do volné přírody, čerpá finanční prostředky z dotací státu na zlepšení biotopů a snaží se v maximální míře starat o stávající zvěř. Přesto všechno je kupodivu, co energie někteří občané vynaloží, aby odvezli blátivou cestou odpad do přírody namísto do sběrného dvora.
Touto cestou chci požádat všechny občany, aby si chránily čistotu přírody ve svém okolí, nebyli lhostejní k počínání nepoctivých občanů znečisťujících přírodu a využili všech právních možností k zabránění znehodnocování přírody odpadky.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.