Přihlásit

Proč zvěř okusuje stromy a zbudou jen krkavci? (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Shodují se ale v jednom, vysoká nepustoší stromky pro potěšení, ale z hladu. "Přikrmování je nedostatečné a krmelce jsou často malé, stádo se tam nevejde. Pak se nasytí jen velké kusy a malé odcházejí do lesa hladové," tvrdí například Miroslav Soukup.
"Jsou hladoví, ale proč?! Vždyť v lesích není potrava, jen kyselá tráva. Nikde není nic obděláno. A že pak olupují jeřáby? Vždyť to je plevelný strom, který k ničemu není, a je to jejich potrava," oponuje myslivec Miroslav Machala.
Odmítá také argument, že nové stromky vytahují jeleni. "Jsem v lese každý den, vždyť ani nejsou pořádně zasazené," tvrdí.
Že je v lese něco špatně, tvrdí všichni. "V rámci chráněné oblasti Natura 2000 má být nahoře v ptačí oblasti 879 tetřívků, nejsou. To nikoho nezajímá. Jsem zvědav, až to EU zjistí, kdo ty pokuty bude platit. Za chvíli tady nebude vůbec nic. Vysoká, bažanti, dokonce ani zajíci, protože taky škodí. Ale krkavců tu bude spousta. Ty jsou chráněni a nikdo nic nezmůže. Že ale nahoře na Adolfově už zabili sedm telat, to nikomu nevadí. Ale stačí se podívat třeba do Anglie, jaké tam s nimi už mají potíže," zlobí se Machala.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.