Přihlásit

Myslivecká výstava založila novou tradici (Znojemsko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vedení města bylo s expozicí i organizací spokojeno a do dalších let dostala výstava zelenou. Její organizace a financování byly až na malé výjimky realizovány sponzorsky, daňové poplatníky nestálo takřka nic (jen na guláš a další pohoštění padlo 11 malých divočáků a dvě domácí prasata). Pouze panely byly hrazeny z rozpočtu města, ale ty budou zachovány a sloužit i pro další výstavy.
"V příštím roce bychom chtěli přiblížit myslivost na výstavě i naprostým laikům, nebude tedy pouze pro odbornou veřejnost. Máme v plánu zajistit koňské povozy, které by se jistě líbily dětem, zvláště když by se mohly projet v blízkém okolí. Každý rok bychom rádi něco přidali, aby výstava získala nadregionální charakter," přibližuje budoucnost jeden z organizátorů Jiří Semotam, který má na starost na znojemském Městském úřadě státní správu myslivosti a rybářství.
Vzácným hostem výstavy byl profesor Josef Hromas, dlouholetý, dnes čestný předseda Českomoravské myslivecké jednoty.
"Všechny okresy dělají přehlídky ulovených trofejí, ve Znojmě bohužel taková výstava 15 let chyběla, byť zde bývaly trofeje na skutečně špičkové úrovni. Jsem rád, že se město Znojmo k organizaci výstav vrátilo, a bude dobře, když se zapojí i okresní myslivecký spolek. Znojemské trofeje bývaly zvláště ze srnčí a jelení zvěře jedny z nejlepších v Česku, a bude dobře, když se opět objeví na celostátních výstavách," řekl Hromas.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.