Přihlásit

Myslivci připravují dětem olympiádu (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Všichni ochránci přírody mají už tuto sobotu možnost dokázat, co všechno vědí o říši zvířat i rostlin. V areálu střelnice Hvězda v kroměřížské části Kotojedy se totiž koná tradiční myslivecká olympiáda, která tříčlenné soutěžní týmy prověří hned na sedmi stanovištích.
Akce je určena pro žáky základních škol, kteří budou soutěžit ve dvou kategoriích. "V prostoru střelnice na ně čeká sedm kontrolních stanovišť, kde se utkají ve střelbě ze vzduchovky, dokáží znalosti ze zoologie a péče o zvěř, myslivecké kynologie, botaniky, ochrany přírody a ze základů první pomoci," nastínil jednatel pořádajícího Okresního mysliveckého spolku Kroměříž Jan Buksa.
Všichni účastníci si musejí přinést tužku a poznámkový blok a přijít ve vhodném sportovním oblečení i obuvi. Prezence začíná v areálu střelnice v 8 hodin, start závodu bude o hodinu později. "Prvních pět soutěžních hlídek z každé kategorie se může těšit na diplomy a věcné ceny," dodal Buksa.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.