Přihlásit

Do háječka na čekanou (Computer)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nejlepší web o myslivosti: www.cmmj.cz

Myslivost je činnost široce rozšířená nejen mezi profesionály, ale nachází velkou oblibu také u laické veřejnosti. Z pestré palety mysliveckých zájmů můžeme jmenovat například činnost loveckou, kynologickou nebo střeleckou. Největší myslivecká organice naší republiky Českomoravská myslivecká jednota se představuje na serveru Cmmj.cz a na jejích internetových stránkách se dočtete spoustu zajímavostí z oblasti myslivosti a činností s ní spojených. Speciální sekcí je tzv. Evidence význačných trofejí, kde si můžete prohlédnout fotografi e i s popisem několika úctyhodných úlovků, nechybí ani podrobné informace o myslivosti v zahraničí pro případ, že byste si chtěli vyzkoušet um v cizích lesích. A že ještě tápete, o čem požadavky na myslivost jsou? Pak určitě zalistujte stránkami v kategorii Zkoušky z myslivosti, kde se dozvíte o požadavcích na jednotlivé skupiny a přečtete si, co která obnáší. Pokud byste si s něčím nevěděli rady, čeká na vás na těchto stránkách také poradna, v níž vám zkušenější pomohou.

lovec.wbs.cz

Pod výše zmíněnou adresou se skrývá systém webů zaměřených především na myslivost a přírodu. V jednotlivých sekcích na Lovec.wbs.cz najdete zajímavé informace například o loveckých zbraních, loveckých psech či přehled lovné zvěře.
Součástí a milým zpestřením je možnost stažení her spojených s lovem a myslivostí.

www.silvarium.com

Dřevařsko-lesnický sever na Silvarium.com přináší přehled nejdůležitějšího dění v oblasti lesnictví a dřevařského průmyslu. Kromě důležitých informací z oblasti legislativy, ekonomiky či politiky zde najdete také odpočinkové sekce, přinášející například tipy na pěstování léčivých bylin nebo samostatnou sekci o myslivosti.

www.myslivost.cz

Kdo se domnívá, že si na serveru Myslivost.cz přečte pouze online formu tištěného časopisu Myslivost, ten se plete. Tyto stránky slouží mimo jiné také jako informační centrum pro myslivce, jako prodejna či poradna pro širokou laickou veřejnost nebo jako kuchařka pro milovníky zvěřinových hodů.

www.lesycr.cz

Nejen pro ty z vás, kteří vnímáte les jako své pracovní prostředí, ale i pro každého, kdo do něj vyrážíte jen občas za odpočinkem, sportem či rekreací jsou určeny webové stránky serveru Lesycr.cz. V přehledně zpracovaných sekcích najdete odpovědi na všechny otázky, které vás na téma lesa mohou napadnout.

www.birdlife.cz

Na internetových stránkách serveru Birdlife.cz se prezentuje Česká společnost ornitologická. Toto zájmové sdružení dobrovolníků i profesionálů spojuje společný koníček, kterým je výzkum a ochrana ptactva. Kromě jiného se zde dozvíte spoustu zajímavostí ze života a chování těchto překrásných létavých živočichů.

myslivost.wz.cz

O tom, co se skrývá za pojmem myslivost a co všechno se člověk musí naučit k tomu, aby byl dobrým myslivcem, se více dočtete na serveru Myslivost.wz.cz. Někdo se této profesi věnuje na plný úvazek, jiného zas baví věnovat se myslivosti pouze jako koníčku, avšak všechny tyto obdivuhodné lidi spojuje úcta a láska k přírodě a zvěři.

***

Další weby pro milovníky lesa:

S objektivem na čekané: Na stránkách
www.krasylesa.cz se přesvědčíte, že nejen myslivci musejí dlouho číhat na vhodnou příležitost k zachycení pořádného úlovku. * Draví létající lovci: K jedné z největších světových organizací sdružujících aktivní sokolníky se řadí i Klub sokolníků Českomoravské myslivecké jednoty. Více na www.sokolnictvi.net. * Zachyťte ten správný okamžik: Jak úžasná může být fauna a fl ora kolem nás, se přesvědčíte na www.fotolovy.cz. Vybranou fotografi i můžete poslat i jako elektronickou pohlednici. * Zprávičky z mechu a kapradí: Novinky o lese a všem, co s ním souvisí, hledejte také na www.lesnictvi.cz. Tento server je přímo nabitý informacemi ze světa lesů, vod a strání. * Ulovte si také parádní snímek: K dalším velmi povedeným internetovým stránkám věnovaným fotografování krás kolem nás si můžete přidat také www.naturphotogallery.com. * Fauna a fl óra kolem nás: Nejen milovníkům přírody, ale také třeba studentům přijdou určitě vhod informace z přírodovědných webových stránek www.priroda.cz. * Jak vypadá lov v jiných končinách: Na internetovém serveru www.hunting.net se můžete nechat inspirovat, jak to chodí při lovu v jiných koutech světa. * Prezentace mysliveckých sdružení: Stránky Iniciativy pro myslivost v moderní společnosti na adrese myslivci.agris.cz nabízí společné zázemí různým mysliveckým sdružením. * Lovu zdar! Asociace myslivců seznamuje veřejnost činností na stránkách www.profi mysl.cz.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.