Přihlásit

Na loveckém zámku Ohrada navíc výstava obrazů (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Oba malíři se těší pozornosti nejen příznivců umění a myslivosti, ale i široké veřejnosti, neboť jejich obrazy zachycují volně žijící zvířata s velkým citem, precizností a realistickou atmosférou," uvedla za pořadatele výstavy Hana Schejbalová z pobočky Národního zemědělského muzea, která v Ohradě sídlí.
"Bernd Pöppelmann patří mezi nejznámější evropské malíře zvířat. Jeho obrazy zdobí královská sídla, galerie a muzea v různých zemích. Několikrát byl za svoje dílo oceněn na řadě národních i mezinárodních výstav. Oba malíři vystavují v Čechách poprvé," doplnila Schejbalová. Při malbě ale využívá německý malíř i fotografie. "Zachytit malbou krahujce v letu není možné. Používám fotografie jako skici, ale důležité je také vidět tu situaci na vlastní oči.
Hodně pracuji zpaměti," uvedl k obrazůminstalovaným v přízemí zámku Pöppelmann.
Do lesa se vydává nejraději na počátku dne. "Ráno je v lese nejlepší," zmínil malíř. Odroku 1998 pravidelně oba malíři vystavují v Dortmunduna mezinárodním veletrhu pro myslivce, rybáře a kynology, Pöppelmannovy ilustrace si mohou prohlédnout i čtenáři v knize Lov, která vyšla v nakladatelství Slovart v roce 2004.
Kromě obrazů divokých zvířat, zachycených v jejich přirozeném prostředí, se najdou v malířově tvorbě třeba i obrazy arabských koní.
Annette Isfortová se také může pyšnit řadou zahraničních výstav například v USA, Velké Británii nebo Rusku. "Její obrazy zachycují přírodní scenérie, okamžiky a volně žijící zvířata," zmínila Schejbalová.
Výstavu připravilo ve spolupráci s německými výtvarníky Národní zemědělskému zeum Praha-NZM Ohrada, muzeuml esnictví, myslivosti a rybářství za podpory Českomoravské myslivecké jednoty a agentury Rembrandt.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.