Přihlásit

V zámecké zahradě v Telči jsou k vidění dravci a sovy (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pro návštěvníky tohoto renesančního zámku připravila Záchranná stanice sov a dravců ukázky svých svěřenců. Návštěvníci mohou zhlédnout historické sokolnické ukázky s dravými ptáky. Poprvé na zámku v Telči mohou milovníci dravců od letošního roku spatřit výjimečnou událost, a to vidět překrásné dravé ptáky a sovy.
Zábavná show obohacená o volný let sov a dravců je určena nejen dětem, ale i dospělým. Program je zaměřen na historii a současnost sokolnictví u nás i ve světě, využití dravců při biologické ochraně, výcviku, chovu v zajetí, vypouštění a návrat do volné přírody a mnoho dalších zajímavých informací. Příchozí se také dozví, jak mohou pomoci při nálezu poraněných zvířat.
Historické sokolnické ukázky jsou k vidění na zámecké zahradě, a to po celý červenec a srpen každý den, mimo pondělí, kdy je zavřený i celý zámek. V září se ještě mohou sokolnickými ukázkami pokochat malí i velcí každý víkend.
Symbolickým vstupným, které je čtyřicet korun pro dospělé a pro děti od šesti do patnácti let pětadvacet korun, přispěje každý na zvířátka ze Záchranné stanice.
Záchranná stanice volně žijících zvířat v Telči je u zdi zámeckého parku, kam se může obrátit každý, kdo nějaké opuštěné zvíře najde.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.