Přihlásit

Chodský čakan se poprvé konal v Caparticích (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Capartice
Již 14. ročník lesních a barvářských zkoušek loveckých psů pod souhrnným názvem Chodský čakan se nedávno uskutečnil v Caparticích.
"Tradice Chodského čakanu začala v roce 1995 v Černíkově. Letošní ročník se poprvé uskutečnil v Caparticích, předchozích šest se konalo v Peci pod Čerchovem," uvedl jednatel Okresního mysliveckého spolku v Domažlicích Petr Kopf. Chodský čakan zahájil ředitel zkoušek Jaromír Kugel za zvuku loveckých signálů na lesnici v provedení Miloše Čepičky, Renaty Černé a Jiřího Kupilíka. Poté hlavní rozhodčí Miroslav Hruška představil sbor rozhodčích a popřál všem účastníkům hodně štěstí.
"Letošního ročníku se zúčastnilo osm psů. Ve startovním poli se objevil jeden zástupce plemene jezevčík standard drsnosrstý, jezevčík standard hladkosrstý, jezevčík standard dlouhosrstý, border teriér, jagdteriér a tři němečtí křepeláci," prozradil Kopf s tím, že počasí bylo hlavně v sobotu velmi náročné pro vůdce. "Dokonale prověřilo jejich připravenost na vlhké, deštivé počasí," poznamenal Kopf.
Ve čtrnáctém ročníku měli psi počtvrté v historii možnost získat titul CACT, tedy čekatelství titulu Šampión práce ČR a res. CACT.
Po sečtení všech výsledků skončili účastníci takto:
1. německý křepelák Pluto z Čerchovky, vůdce Petr Schrödl z Pece pod Čerchovem. 2. německý křepelák Olma z Čerchovky, vůdce Petr Kopf z Milavčí.
3. jezevčík standard drsnosrstý
Cip z Vědomic, vůdce František Chvála.
"Partnerem Chodského čakanu byla Lesní akciová společnost Trhanov, od které si vítěz zkoušek odnesl povolenku k lovu srnce. Dík patří též myslivcům z MS Trhanovská hora a Černovrší, kteří zapůjčili zdarma svoji honitbu," dodal Kopf.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.