Přihlásit

Chovatelé ohařů přijedou na Třebíčsko (Jihlavské listy)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pořádá ho Okresní myslivecký spolek Třebíč v honitbách Lukov, Blatnice, Nové Syrovice, Litohoř a honitba Lesů ČR Telč Dešov - Nové Syrovice.
Uskuteční se s podporou kraje Vysočina. Záštitu nad akcí převzal ministr zemědělství Petr Gandalovič a hejtman Miloš Vystrčil. Slavnostní nástup a zahájení proběhne v sobotu v Zámeckých konírnách v Moravských Budějovicích. Fanfáru zahrají myslivečtí trubači z Přerova.
O čtvrt hodiny dříve se ale už představí lukovští trubači, kteří z věže tamního kostela svatého Jiljí zatroubí lovecké signály. Do jednotlivých honiteb účastníci memoriálu odjedou v devět hodin.
Polní práce ohaři zakusí v honitbě v Blatnici, vodní v Litohoři a lesní v honitbě Lesů ČR Telč. Slavnostní zahájení proběhne v neděli v 7.30 hodin v Lukově v lokalitě Vlachovka.
Do stejných honiteb jako v sobotu se účastníci rozjedou v osm hodin. Slavnostní ukončení soutěže se koná v Lukově odpoledne opět v lokalitě Vlachovka. "Závodů se zúčastní 20 ohařů z celé republiky," informoval hlavní rozhodčí Oldřich Blecha. Poznamenal, že všichni museli projít náročnými předchozími závody a zkouškami.
"Sem se jen tak někdo nedostal," poznamenal Blecha. Soutěž na Třebíčsku považuje v rámci republiky za semifinále cvičitelů ohařů.
"Ještě se pro nejlepší uskuteční mezinárodní mistrovství, kdy se domácí střetnou ve vrcholu se zahraniční konkurencí," dodal rozhodčí Blecha.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.