Přihlásit

Myslivci se sjeli v sobotu na slavnost do Mikulova (Teplický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mikulov
Obec Mikulov v Krušných horách patřila v sobotu odpoledne a večer myslivcům a dalším přátelům krušnohorské přírody, kteří přijali pozvání na již šestou mysliveckou slavnost připravenou k poctě patrona sv. Huberta. Vše odstartovala tradiční mše. Celá akce začala koncertem v mikulovském kostele, odkud se poté průvod myslivců a hostů přesunul do mikulovského údolí.
Akci pořádala stejně jako v předešlých letech místní myslivecká společnost Vápenice ve spolupráci s Penzionem Hubert v Mikulově .
Setkání v Mikulově si získalo tradici na srpnové dny. A to i přes skutečnost, že myslivci si svátek svého patrona připomínají až 3. listopadu.
V mikulovském údolíčku na úpatí sjezdovky byl připraven doprovodný program, včetně předvedení práce loveckých psů a dravců. Připravena byla veterinární poradna, zájemci se například mohli svézt na koních, nebo se dozvědět něco o chovu dravých ptáků.
Na sjezdovce mohli lidé vidět ukázku vystopování zvěře a nebo se pod sjezdovkou pak dozvědět o loveckých psech z chovných stanic v České republice. V mysliveckém stanovém táboře byla kromě občerstvení pro návštěvníky připravena hudba.
Dopoledne ještě bylo promítání filmu pro děti v místním kině.
"Na akci do Mikulova jezdím pravidelně. Líbí se mi tady ukázky loveckých psů. Jak dobře je mají myslivci naučené. Letos jsme to spojili s výletem do Chlumce, kde byly napoleonské slavnosti. Tady v Mikulově to ale z našeho pohledu bylo lepší," řekl jeden z pravidelných návštěvníků Roman Kopko z Teplic.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.