Přihlásit

Africké cesty A. Schwarzenberga (Zemědělec)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Výstava částečně rekonstruuje africkou expozici na ohradském zámku, kterou vybudovali Schwarzenbergové v roce 1937 a která byla odstraněna počátkem 60. let 20. století. Po více než 45 letech se tak na zámek Ohrada vrací lovecké trofeje lvů, levhartů, buvolů či antilop a dále bohatý etnografický materiál, který manželé Schwarzenbergovi nashromáždili během svých afrických expedic (dřevěné plastiky, nádoby, textilie, zbraně, šperky apod.). Exponáty jsou doplněny o autentické fotografie zachycující schwarzenbergská safari a dále snímky dokumentující život domorodců pořízené organizátorem výprav, cestovatelem a přírodovědcem Bedřichem Machulkou.
Výstavu připravilo NZM Ohrada ve spolupráci se specializovanými pracovišti Národního muzea - Náprstkovým muzeem asijských, afrických a amerických kultur a Přírodovědeckým muzeem a dále s Národním památkovým ústavem - územním odborným pracovištěm v Českých Budějovicích.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.