Přihlásit

O zvěřinu není velký zájem, říká hostinský (Týdeník okresu Nový Jičín)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kdo si chce připravit zvěřinové hody doma, měl by mít buď známého myslivce, a nebo se obrnit trpělivostí při nekonečném procházení prodejen s masem a uzeninami. Na pultech obchodů na Novojičínsku je totiž zvěřina nedostatkovým zbožím. Mnohem jednodušší je uspokojit své chutě v některé z restaurací. I když ani v tomto ohledu už to není natolik bezproblémové, jako před pár lety. "V minulosti jsme zvěřinové hody dělali, ale teď už ne. Lidé o to nemají zájem, a navíc je to drahá záležitost," uvedl zaměstnanec hotelu Jelen v Odrách.
Podle pracovníků hotelu Ráztoka se pod Pustevnami zvěřinových hodů nedočkáte. Zato penzion Na Skalkách tohle pochutnání gurmánům nabízí. "Zvěřinové hody pořádáme a plánujeme je i letos," uvedla Helena Němečková, majitelka zařízení. Důvod nekonat zvěřinové hody však může být různý. Přes finanční náročnost či malý zájem návštěvníků to mohou být i zcela lidské příčiny. "Tyto akce jsme u nás pořádali, letos se však neuskuteční. Momentálně jsem na mateřské a bohužel to místo mě nemá kdo připravit," prozradila paní Bajerová, majitelka hotelu a restaurace Roubenka ve Štramberku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.