Přihlásit

Kaštany a žaludy přilepší zvěři (Orlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lichkov
Na zimní jídelníček lesních zvířat myslí obyvatelé obce už nyní v říjnu. Soutěž nazvanou Kaštánek vyhlásily místní myslivecká sdružení Hubert + Hubertus, daňčí farma a základní škola. Všichni, kdo se chtějí do soutěže zapojit, mohou nosit sesbírané kaštany a žaludy na dvě místa: ve vyučovacích dnech do základní školy, v sobotu do pensionu Hubert, kde budou kaštany a žaludy za určenou cenu vykoupeny. Nejúspěšnější dětští sběrači obdrží za odměnu nanukové dorty. Sesbírané plody a také padaná jablka v zimě doplní krmné dávky lesní zvěře. "Padaná jablka, žaludy a kaštany pomohou zvířatům v lese a na farmě překonat zimní období bez úhony," říkají iniciátoři o smyslu akce.
Nejenom vůněmi čerstvého ovoce a zeleniny se o víkendu zaplní sál obecního úřadu. Místní organizace Českého zahrádkářského svazu a myslivecké sdružení Hubertus pořádají výstavu ovoce a zeleniny, k vidění budou i ruční práce, kuchyňské zařízení a myslivecké trofeje. Výstava bude přístupná v sobotu a neděli vždy od 9 do 17 hodin.



 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.