Přihlásit

Celému Žďársku dal svoji tvář s evropským nadhledem (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nejméně polovina Žďáru nad Sázavou smutní, myslí si místostarostka města Dagmar Zvěřinová. "Celému Žďársku dal svoji tvář s evropským nadhledem. Bude chybět spoustě lidí. Osobně jsem měla tu čest se s ním přátelit, a na to nezapomenu. Každý jsme ale smrtelný, a to nelze změnit," říká Zvěřinová.
Podobně mluví i žďárský starosta Jaromír Brychta: "Je to velká ztráta pro Žďár a pro celý region. Spolupracovali jsme čtrnáct let vynikajícím způsobem, Nazýval mě přítelem, toho jsem si opravdu vážil. Odešel velký a skromný muž."
Velkou ztrátou je úmrtí hraběte Radslava Kinského i pro myslivce na Žďársku.
Kinský totiž patřil mezi nimrody z tak zvané staré školy. A po jeho smrti mají zdejší myslivci obavu, zda se honitba nestane pouhým výdělečným podnikem.
Ostatně potvrzuje to i Oldřich Sedlář, jeden z blízkých přátel Radslava Kinského, jednatel okresního spolku českomoravské myslivecké jednoty.
"Byli jsme osobní přátelé a navštěvovali jsme se. Naposledy jsem se potkal s panem hrabětem před měsícem. Už byl nemocný, ale ještě velmi dobře komunikoval," říká Sedlář. "Mimo jiné vyjádřil i obavu, co se stane s myslivostí v jeho honitbě. Měl strach, že to jeho dědici prodají. Že nastane doba moderních způsobů lovů, čehož nebyl nikdy přítelem. Měl rád klasické čekané, šoulačky a podobně," vzpomíná na svého přítele Oldřich Sedlář.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.