Přihlásit

Myslivec možná mířil nízko a broky se odrazily od vody (Jihlavské listy)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Pokud mi paměť sahá, tak v průběhu uplynulých patnácti let jsme na Jihlavsku nezaznamenali žádný případ, kdy by myslivec někoho poranil střelnou zbraní," dodává s tím, že před každým honem se vždy znovu opakují účastníkům pravidla pro zacházení se zbraní.
K sobotní události v Knínicích se Jan Jonáš nechtěl nijak konkrétně vyjadřovat, protože prý nezná všechny podrobnosti. Uvedl ale, že broky, které myslivce na loďce zasáhly na bradě a v oblasti oka, se s největší pravděpodobností odrazily od vodní hladiny. "Střelec nebo střelci zřejmě vystřelili v momentě, kdy kachna byla ještě příliš nízko nad hladinou," doplnil s tím, že případem se musí nyní zabývat policisté.
Vyšetřování události mají na starosti telčští policisté. Podle slov zástupce oddělení Pavla Koudely, v tuto chvíli není ještě jasná ani právní kvalifikace, protože nelze stanovit dobu léčení zraněného myslivce. Jako důkazní materiál prý poslouží také zajištěné broky, které muži lékaři operativně odstranili z oka. Policisté pak musí na základě svědeckých výpovědí a dalších důkazů vypátrat, ze které zbraně broky vyšly a zdali střelec neporušil své povinnosti, které mu ukládá zákon.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.