Přihlásit

Mistrovství Šumavy (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jednalo se o soutěž Jihočeského kraje, včetně Pelhřimova, na kterou každý Okresní myslivecký spolek vyslal dva vůdce s ohaři, kteří se umístili v I. ceně na podzimních zkouškách v letošním roce.
Za OMS Prachatice byli delegováni Jaromír Ouředník s českým fouskem Heddy z Malého Boubína a Jan Trnka, rovněž s českým fouskem Ciro z Chladné stráně. Rovněž byl delegován za okres jeden rozhodčí a to pan Pavel Sochor.
Soutěž probíhala za dobrého počasí v krásné krajině Táborska a byla velmi náročná na čas, neboť poslední disciplina byla ukončena před 18. hodinou večer.
Poté se všichni odebrali do kulturního sálu v Myslkovicích, kde bylo provedeno celkové vyhodnocení soutěže a vyhlášeno umístění.
Po mnoha letech se vůdcům z našeho okresu podařilo získat umístění v družstvech na 4 až 5 místě z 8 družstev. Jaromír Ouředník skončil na 8. místě a Jan Trnka na 10. místě ze 16 soutěžících.
Poděkování proto patří nejen jmenovaným vůdcům za dobrou reprezentaci Prachatic, rozhodčímu za posuzování, ale v neposlední řadě také organizátorům této významné kynologické akce OMS Tábor.
Již nyní se těšíme na další osmačtyřicátý ročník, který se uskuteční pod záštitou OMS Jindřichův Hradec.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.