Přihlásit

V srdci Slavkovského lesa vzniká infocentrum (Žurnál ptro Karlovarský kraj)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Investorem jsou Lesy České republiky a pečovat o centrum, jehož vybudování přijde přibližně na osm milionů korun, bude Lesní závod Kladská, řekl jeho ředitel Josef Hruška.
Infocentrum na Kladské patří mezi vůbec první ze sítě návštěvnických středisek, která státní podnik Lesy ČR buduje.
"Ve Slavkovském lese je umístěno v zadní části kladského loveckého zámečku a stavebně bude hotovo letos," poznamenal Hruška. "Zimní období využijeme k umístění exponátů a vybavení centra. S jeho otevřením počítáme do poloviny příštího roku," dodal.
Návštěvníci oblasti v infocentru najdou podrobné informace o Slavkovském lese, lesnictví, ochraně přírody a myslivosti. K dispozici tam bude rovněž školicí středisko, které mohou využívat například školy.
"Tématicky upravíme centrum tak, aby představovalo filozofii,kterou při hospodaření v lesích uplatňujeme," konstatoval Hruška.
S přípravou infocentra pomáhá správa Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Slavkovský les. Podílí se především na části expozice věnované ochranářství a historii regionu. K vylepšení podmínek pro návštěvníky ovšem pomůže i jinak, řekl ředitel správy CHKO Jan Schlossar.
"Na parkovišti vzniknou nová místa pro autobusy a zlepší se sociální zázemí," uvedl.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.