Přihlásit

Pomáháme zvířátkům (Jindřichohradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tuto akci již pravidelně pořádá místní myslivecké sdružení Háječek za podpory MěÚ České Velenice a za velké pomoci kulturní referentky našeho města paní Přibylové. Celá tato akce je uskutečňována jako velký dík dětem, které nasbíraly a donesly žaludy, kaštany a tvrdé pečivo, které použijeme pro zimní přikrmování zvěře.
Připravený program byl zahájen nástupem myslivců i se psy a zatroubením lovecké uvítací fanfáry. Myslivci předvedli dětem ukázky z výcviku psů loveckých plemen a připravili pro ně soutěžní disciplíny, kde i ty nejmenší děti prokázaly své dovednosti a znalosti na velice dobré úrovni. Všechny děti byly nakonec odměněny diplomem a cenami. K občerstvení byly připravené uzeniny, které si samy opékaly na ohni, teplý čaj a polévka. Největší zájem vzbudila střelba ze vzduchovky a o ukázky z výcviku psů. Závěrem ještě jednou děkujeme všem dětem, které nám se sběrem kaštanů pomohly, Městskému úřadu v Českých Velenicích za poskytnutý grant z fondu kulturní komise a paní Přibylové za pomoc při organizaci celé akce.
Věříme, že se všichni společně setkáme zase v příštím roce a budeme se snažit navíc přidat do dětského programu další novou poutavou disciplínu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.