Přihlásit

Labradorka Bela: Střelil ji myslivec! (Blesk)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Otnice
Tříletá fenka labradora Bela váží přes třicet kilo a je bílá jako sníh. Když běhá kolem svého pána, nelze ji přehlédnout. Přesto dostala zásah z brokovnice, a to dokonce od myslivce! Kdoví, za co považoval bílého psa, když na něj na okraji kukuřičného pole vystřelil. Snad za lední medvědici?

"Běhala kolem mne jako vždycky. Neměl jsem ji na vodítku, ale nebyla ode mne víc než deset metrů, když se ozval výstřel. Pár broků prosvištělo odrazem i kolem mne," popsal tragédii chovatel Leopold Málek. "Ležela celá od krve a srst se jí barvila do ruda. Když jsem na myslivce zavolal, otočil se a zbaběle utekl," podotkl chovatel.
Veterináři se podařilo psa zachránit. Po střelci se slehla zem. Případ vyšetřuje policie na Vyškovsku. "Nabídl jsem odměnu 2000 korun tomu, kdo pomůže střelce najít. Takovýhle myslivec by měl mít z ostudy kabát," dodal chovatel.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.