Přihlásit

Za týden ve městě střelili 6 prasat (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Stavy černé zvěře jsou vyšší. Škodí hlavně tam, kde honitba těsně navazuje na zahrady, jako je tomu třeba v Brné nebo na Nové Vsi," upozornil Jaroslav Čmejla z odboru životního prostředí ústeckého magistrátu.

Povolení má osm myslivců
"Prasata rozrývají lidem komposty, požírají zbytky z nesklizené úrody zeleniny a "sbírají" ořechy, které jsou jejich pochoutkou," uvedl Čmejla.
Pro odstřel černé zvěře na takzvaných nehonebních pozemcích, mezi které patří například oblast Mariánské skály nebo areál Masarykovy nemocnice včetně navazující lesnaté části, musí mít myslivci povolení od magistrátu. "Těch jsme v poslední době vydali asi osm," informoval úředník.
Odstřel prasat v těchto místech probíhá obvykle v nočních hodinách, zpravidla po půlnoci. "Nepřipadá v úvahu, aby se střílelo přímo na sídlišti. Vše probíhá tak, abychom neobtěžovali či neohrozili obyvatele," podotkl Čmejla.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.