Přihlásit

Myslivec, jenž omylem zastřelil dceru, byl policií obviněn (Nymburský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Oskořínek, Nymburk
Tragédie, která se odehrála 10. září na honu kachen u Hrubého Jeseníku, má v těchto dnech pokračování. Myslivec, který podle svědků podklouzl a omylem střelil za sebou stojící třináctiletou dceru do hrudníku, byl obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti.
Informaci o obvinění potvrdil zástupce nymburského policejního ředitele Jaroslav Novák. "Byl v těchto dnech obviněn a hrozímuaž pětiletý trest," uvedl Novák.
V daném případě může soud uložit zoufalému otci trest od peněžní pokuty až po zmíněných pět let. Podle sousedů, známých i dalších lidí je však už myslivec potrestán krutostí osudu dost. "Jsou to hodný lidi. Vůbec nevím, co bych na jejich místě dělal," svěřil se krátce po tragédii jeden z jejich sousedů.
Celá událost byla podle dosavadního šetření opravdu dílem neuvěřitelně kruté náhody. Muž byl prý pečlivým myslivcem a kolegové si jeho pochybení nedokážou vysvětlit. Svoji dceru vzal prý na hon kachen poprvé. Dcera stála pár metrů za rojnicí myslivců. Nešťastný muž prý uklouzl, přepadl na záda a v tu chvíli vyšla ze zbraně rána. Ačkoliv se všichni myslivci snažili na místě pomoci a okamžitě zavolali záchranku, školačka neměla šanci. Zemřela ještě před příjezdem sanitky.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.