Přihlásit

Král pytláků žádá donést 1348 trofejí do soudní síně (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Muž přezdívaný "Král pytláků" totiž trvá na tom, že se chce vyjádřit ke každému kusu, jež u něj policisté při domovní prohlídce zabavili.
Včera to Konečný i jeho advokát znovu zopakovali před Okresním soudem pro Brno-venkov, který se případem, za nějž Konečnému hrozí až pět let vězení, znovu zabýval.
Soudce o jejich požadavku rozhodne do 19. ledna, na kdy jednání odročil. To bude také vypovídat znalec Josef Hromas, který cenu historicky největšího počtu zabavených trofejí odhadoval. Hromas už dříve uvedl, že by přišly na necelých osm milionů, maso na další dva miliony. Ani s tím Konečný, který se brání, že trofeje koupil nebo podědil, nesouhlasí.
Policie trofeje objevila náhodou. Před třemi lety se Konečný opil a kvůli žárlivosti s pistolí v ruce vyrazil k domu známých, kde v té chvíli byla jeho žena. Na dům střílel, před policií poté opilý ujížděl autem a pak utekl domů. Soud jej za to potrestal pětiletým vězením. Protože se však dobře choval, pustili jej po polovině trestu podmíněně na svobodu.



 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.