Přihlásit

Trubači chystají první Setkání u krmelce (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Chceme pozvat všechny příznivce mysliveckého troubení a myslivecké latiny k příjemnému předvánočnímu setkání," uvedl jednatel OMS Domažlice Petr Kopf a pokračoval: "Myslivecká latina přibližuje různé události při lovu zvěře a je doplněna vymyšlenými zvláštnostmi, aby povídání vzbudilo zájem a obdiv."
Klub trubačů vznikl v roce 2006. "Naším posláním je sdružovat myslivecké trubače v regionu, starat se o jejich hudební růst, a tím přispět k propagaci lovecké hudby a mysliveckých tradic," prozradil deníku trubač Miloš Čepička s tím, že dva členové klubu, Jiří Kupilík z Mrákova a Renáta Černá z Domažlic, se navíc zapsali do historie loveckého troubení složením zajímavé skladby nazvané Návrat z úspěšného lovu. "Skladba byla navíc zveřejněna v listopadovém časopisu Myslivost na straně 68, kde je pochválena předním odborníkem na lovecké troubení Petrem Dudou," dodal Čepička. Trubači doprovázeli letos všechny společenské akce Okresního mysliveckého spolku Domažlice, kterých bylo více než pětadvacet. Zúčastnili se také Mezinárodní soutěže mysliveckých trubačů v Hluboké nad Vltavou.
"Dnes si je již začínají objednávat myslivecká sdružení na své plesy, hony a dokonce i křtiny. Dokonce zahajovali v Plzni Mistrovství světa ve střelbě na běžící terč," sdělil Kopf a dodal, že vyslechl chválu jednoho z myslivců: "Ve sdružení jsme měli přátele - myslivce z Moravy. Oni k nám na okres jezdí na divočáky, my zase na Moravu na zajíce a bažanty. Největší zážitek měli Moraváci z perfektního vystoupení právě ´našich´ trubačů během honu, při ukončení honu a poslední leči. Vše si nahrávali na kameru pro své kamarády, s přáním pozdvihnout svoji činnost o tyto někde opomíjené tradice."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.